Details, Fiction and VDS Neden gereklidir?

Sanal Sunucu Türleri İster şirket içinde ister bulut ortamında olsun, sanal sunucular işletmelerin donanım kaynaklarını daha verimli kullanmasına olanak tanıdığından “Sanal Sunucu Nedir?

Sanal sunucular, aynı zamanda İngilizce açılımı olan “Virtual Private Server” olarak da bilinir. Sanal sunucuların tamamı “devoted” advertisementı verilen adanmış bir fiziksel sunucu içerisinde yer alır ve sistem içerisinde yer alan her sanal sunucu (VPS) birbirinden bağımsız olarak çalışır.

Sanal sunucular fiziksel bir sunucu üzerinde çalıştırılabileceği gibi sanal bir makine üzerinde de çalıştırılabilir. Bu sanal makineler, bir sunucu grubunda, Amazon Net Providers veya Google Cloud Platform gibi bir internet sağlayıcısının bulut bilişim hizmetinde veya doğru yazılımı yüklediyseniz kendi bilgisayarınızda bile bulunabilir.

Bulut hizmetleri, sanallaştırmanın bir uzantısıdır ve kullanıcıların ihtiyaç duydukları kadar kaynak kullanmasına ve ödeme yapmasına olanak sağlar.

VDS, bağımsız işletim sistemi özelliğiyle Internet sitenizin olası saldırılardan korunmasını sağlar.

1. Geliştirilmiş kaynak kullanımı: sanallaştırma, birden fazla sanal sunucunun aynı donanımı paylaşmasına izin vererek fiziksel kaynakların daha iyi kullanılmasını sağlar.

VPS içerisinde tanımlanmış bir web sitesi kendi disk alanı ve kendi RAM alanına sahiptir, fakat CPU kullanımı hostingdeki gibi ortak kullanımlıdır.

VPS barındırma, tüm mesaileri boyunca sunucu yönetimiyle ilgilenen eğitimli bir profesyonel ekibin uzmanlığına düşük maliyetle erişmenize imkan tanır. Aşağıdaki website avantajları sunar:

İstatistiklere göre; crack yazılım, ters proxy, lisanssız yazılım kullanan Net siteleri, diğer Net sitelerine kıyasla daha fazla threat altındadır.

Bir Net sitesi veya web uygulaması oluştururken müşterilerin genellikle bir veritabanı oluşturması, bir World-wide-web sunucusu yapılandırması ve kendi kodlarını eklemesi gerekir. Fiziksel sunucu donanımının yönetimi karmaşık ve pahalı olabilir. Bu sorunu çözmek için barındırma sağlayıcıları temel donanımı yönetir ve kullanıcıların bu kaynakları kullanmasına olanak sağlar. VPS barındırmada, her kullanıcı kendi uygulamasını veya Net sitesini dağıtmak ve yapılandırmak için hazır olarak kullanabileceği tahsis edilmiş kaynaklara sahip bir sanal makine alır.

Bu sayede, olası bir veri kaybı durumunda yedekleme işlemi yapılmış olan veriler geri getirilerek sistemin hızla toparlanması sağlanır.

VDS içindeki Net sitelerinin performansı diğerini etkilemez. VPS’de ise diğer yandan World wide web sitelerinin performansı birbirinden etkilenir.

Webhosting veyahut Reseller Internet hosting hizmetini tercih etmiyorsanız Online sitenizi sunucularınızda rahatlıkla barındırabilirsiniz. Bu sayede barındırılan Net sitesinin miktarı da tamamen sizin tarafınızdan belirlenmektedir.

Sanal sunucular, her biri kendi işletim sistemine ve kaynaklara sahip olan bağımsız birer sunucu gibi davranırlar. Bu sayede, birden fazla kullanıcı aynı fiziksel sunucuyu paylaşabilir ancak birbirlerinden tamamen izole bir şekilde çalışabilirler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *